polévka z bršlice a česnáčku
výživná polévka s divokými bylinami
suroviny:
zralé avokádo (lze vynechat)
2 dvouhrstě bršlice kozí nohy
velká kytice česnáčku lékařského
lžíce slunečnicových semínek
jedna bio mrkev
jeden bio citron
bio panenský olivový olej
sůl
chilli
postup:
slunečnici večer namočíme do
studené vody
ráno slijeme a propláchneme na sítku
buď můžeme několikrát denně proplachovat, dokud nezačne klíčit, nebo hned použít
v čisté lokalitě nasbíráme bršlici a česnáček
opláchneme a vložíme do mixéru
přidáme dužinu z avokáda
přidáme šťávu z jednoho citronu
přidáme lžíci olivového oleje
přidáme šálek vody (pokud chceme polévku teplou, použijeme ohřátou vodu)
pokud jsme vynechali avokádo, přidáme do mixéru i část slunečnicových semínek
umixujeme dohladka
podle chuti přisolíme a pokud máme rádi ostřejší chuť přidáme trošku chilli
ozdobíme nastrouhanou mrkví a slunečnicovými semínky